Meer dan 20 jaar ervaring

3D printen is op zich niet uniek het is een techniek die de afgelopen jaren volop in ontwikkeling is. Waar I-Solution zich in onderscheid als het gaat om 3D printen is dat wij ons concentreren op het printen van metalen toepassingen. Bij I-Solution hebben wij de mogelijkheid om metalen producten te printen voor uw specifieke toepassing(en). Wij combineren onze jarenlange ervaring in de machinebouw en productieautomatisering uit verschillende industrieën waardoor wij u kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van uw producten. Wij kennen de ins en outs van machinebouw en automatisering en combineren deze kennis met de 3D print toepassingen. Wij zien in één oogopslag wat mogelijk is en adviseren u graag.

3D metaalprinter voor alle sectoren

Wij hebben geïnvesteerd in een hightech 3D printer van Desktop Metal om metaal printen op een innovatieve en professionele manier dichterbij de meest uiteenlopende industrieën te brengen. Automotive, medical, aerospace en de maritieme sector liggen wellicht voor de hand, maar ook de bouw, architectuur en kunstsector zijn branches die gebaat zijn bij deze additive manufacturing toepassing. Wij maken 3D metaalprinten toegankelijk, niet alleen voor engineering en de maakindustrie.

Wat kunnen wij printen? Denkt u bijvoorbeeld aan lasmallen, spuitgietmallen, assemblage gereedschap, meetmallen, endeffectors, specfiek handgereedschap voor productie of prototype gereedschap de mogelijkheden zijn divers.

Ambitie

Van engineering tot aan manufacturing en van een virtueel 3D ontwerp tot een eindproduct. Om op alle vlakken efficiënt te zijn, is al jaren een uitdaging. Wij hebben er ons werk van gemaakt daarin te excelleren en met u mee te denken.

Innovaties in 3D techniek

I-Solution bestaat uit een team specialisten die elke dag nadenken over technische oplossingen die uw productieproces makkelijker en efficiënter maken.

Een aantal (gewenste) voordelen als ons uitgangspunt:

  • Ontwerp vrijheid
  • Besparen op logistieke- en distributiekosten
  • Reduceren van faalkosten
  • Overzichtelijk voorraadbeheer
  • Duurzame productietechnieken
  • Korte product ontwikkelingstijd

Fit for purpose

Welke rol wij spelen in de productie van uw 3D ontwerp? I-Solution is de partij die u met zijn kennis van automatiseringsprojecten, ondersteunt in het proces van engineering naar een fysiek fit for purpose-product. Dat doen we op een manier zodat uw product voordeliger, sneller en duurzamer gemaakt kan worden. Uw specifieke branche, specificaties en wensen vormen het uitgangspunt.

Engineering en maakindustrie

Ons doel is simpel: de technologie moet engineering en de maakindustrie dichter bij elkaar brengen. Er is een groot verschil tussen iets ontwerpen en maken. Niet alles is meteen vanaf de tekentafel uitvoerbaar. En precies daar zit de meerwaarde van 3D printen vanuit CAD ten opzichte van conventionele productie; CAD ontwerp kent minimale beperkingen als het product ontwikkeling betreft daar waar de conventionele productie methoden niet altijd toereikend zijn is het toepassen van additive manufacturing techniek een uitkomst als het maakbaarheid betreft en brengt deze methodiek engineering en de maakindustrie dichter bij elkaar dan ooit. Additive Manufacturing voor Metaal 3D printen staat voor grote ontwerpvrijheid, snelle productie-, levertijden en ‘schoonwerk’. Bovendien is het relatief eenvoudig om uw producten na te bewerken, omdat de materiaaleigenschappen afhankelijk zijn van het gekozen uitgangsmateriaal en na het produceren niet veranderen. U kunt uw product indien gewenst op een normale manier nabewerken en zelfs conserveren.