• Engels

Productie vanuit CAD

I-Solution is gespecialiseerd in 3D Metaal Printen. Wij printen uw producten voor u. Met een print box van 300 x 200 x 200 mm kunnen wij diverse onderdelen uit verschillende materialen vervaardigen. Wij werken hoofdzakelijk met metaal, vanwege de uitstekende en duurzame eigenschappen. Uw CAD ontwerp is de basis en wij maken uw product met behulp van speciale software en onze 3D metaalprinter. Voor Prototyping en Serie Manufacturing kunt u ons benaderen.

Kunt u daarnaast wel wat extra handen gebruiken? Wij nemen u het ontwerpen en maken van prototypes volledig uit handen. Wij vertalen uw wensen aan de hand van vooraf gestelde kaders en specificaties door naar uw producten.

Prototyping met Additive Manufacturing

Bij ons kunt u terecht voor prototyping en kleine serie producties. Een snelle, kostenefficiënte manier om een prototype te maken van iets waarvan mogelijk een productserie volgt. Uiterst geschikt voor showmodellen, maquettes of simulaties, tussentijdse evaluaties van productontwikkeling of een “look & feel” beoordeling.

Wij bouwen laagje voor laagje uw prototype op aan de hand van uw CAD model. Het eindproduct komt vanzelfsprekend overeen met uw ontwerp. Vervolgens kunt u het prototype zelf testen op geschiktheid voor uw toepassing.

Uw ontwerpers leveren enkel het model aan, vanuit hun CAD-programma’s. De rest doen wij voor u!

Snel, slim en efficiënt

Heeft u ideeën voor een nieuw product of machine? Een aanpassing op een stuk gereedschap? Overweegt u eerst een matrijs te laten maken en te testen voordat u de ontwikkeling van het eindproduct opstart? Dan bent u ongetwijfeld gebaat bij een strakke planning.

Met onze ervaring in de machinebouw en het automatiseren van productieprocessen staan wij u tijdens het ontwikkelproces graag bij met advies. Wij kunnen tijdens de ontwikkeling van uw product met behulp van 3D print technologie het proces van toetsen, valideren en conformeren versnellen zodat de nodige product validatie en conformaties die u moet doen tijdig kunnen worden uitgevoerd voor uw toepassing en u zeker bent gesteld van een product conform uw specificatie voordat u series producten lanceert. I-Solution zorgt tijdens het ontwikkelingstraject voor testproducten op basis van uw CAD-modellen. Wij stemmen met u af welk materiaal wij mogen gebruiken en u levert ons de modellen en wij gaan direct aan de slag.

Een minimale voorraad

Het 3D printen is ook de perfecte oplossing als het gaat om het vervaardigen van kleine productseries voor uw voorraad. Dit maakt het mogelijk om uw voorraad aanzienlijk te reduceren.

Reserveonderdelen voor onderhoud heeft u soms snel nodig het is echter altijd een lastige afweging wat u op voorraad legt en wat niet, zelfs een consignatie voorraad kost nog steeds geld. Maar wat als u component naar behoefte voor onderhoud kunt printen dit geeft direct mogelijkheden om te overwegen om complexe producten in voorraad te reduceren en kosten te besparen. 

Zelfs onderdelen die niet leverbaar meer zijn, kunnen wij printen, afhankelijk van de beschikbaarheid van een 3D model kan dit relatief snel. Wij kunnen printen met een laagdikte van 50-220μm nauwkeurig.

Voor (preventief) onderhoud of reparatie kan 3D metaalprinten een uitkomst zijn. De vormvrijheid voor het maken van producten of gereedschappen is een groot voordeel bijvoorbeeld voor specifiek gereedschap of unieke onderdelen.

3D printen bespaart u kosten en u hoeft geen onnodige hoeveelheden voorraad op de plank (opslagruimte) te hebben.

Welke CAD modellen kunnen wij gebruiken:

Voor ons zijn de meest gangbare CAD-formats STL, IGES, JT, STEP, VDA-FS, U3D, VRML of uw bronbestanden zoals Solidworks (voorkeur), Catia V5.  Heeft u een ander type bestand laat het ons dan weten.

Wij kunnen verschillende materialen printen:

  • RVS 17-4 PH, 316L, gereedschapstaal H13, chromoly staal 4140
  • koper*, Inconel 625* en Kovar*

        *zijn op een later tijdstip beschikbaar